Hans Soll: Sindi paisuagoonia lõpetaks ainult poliitiline tahe

Hans Soll
, algatusrühma Sindi pais liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Soll.
Hans Soll. Foto: PP

Sindi paisu kohtuprotsessi esimest lahendit, kui ei lisandu uusi asjaolusid, on oodata aasta lõpuks või järgmise aasta alguseks. Saatsime keskkonnaministeeriumile päringu järgmiste küsimustega. Miks kohtueelsed kompromissläbirääkimised AS Raju ja ministeeriumi vahel nurjusid? Milles seisneb ministeeriumile esitatud hagi sisu? Milline on ministeeriumi Sindi paisu edasine tegevuskava – kohtulahendid ületavad ELi direktiivi täitmise tähtaja 22.12.2015?

Vastuskirjas seisis, et “AS Raju ja riigi vahelised kompromissläbirääkimised paisu võõrandamise üle lõppesid tulemusteta, sest hinnas ei jõutud kokkuleppele. AS Raju taotleb kohtult keskkonnaameti otsuste, millega keelduti hüdrojaama rajamiseks vee erikasutusloa andmisest ja senise veeloa pikendamisest, tühistamist”.

Samuti seisis seal, et “vee-raamdirektiivi eesmärk saavutada 2015. aasta lõpuks veekogude hea seisund pole Pärnu jõe puhul tõepoolest enam realiseeritav. Riik teeb aga jätkuvalt pingutusi Pärnu jõe hea seisundi poole püüdlemiseks ja tähtaja möödumine protsesside suunda ei muuda: Sindi pais tuleb kaladele üles- ja allavoolu läbitavaks muuta igal juhul”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles