Lihashoolduse tund toob pisara silma

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fastsiaharjutused aitavad pehmendada lihaseid, ehk tegu on justkui enesemassaažiga. Vahurulli ja palliga tuleb leida erinevad trigerpunktid ja neid siis stimuleerida. Harjutusi võib teha kogu kehale ja soovi korral saab igaüks teha neid ise kodus.
Fastsiaharjutused aitavad pehmendada lihaseid, ehk tegu on justkui enesemassaažiga. Vahurulli ja palliga tuleb leida erinevad trigerpunktid ja neid siis stimuleerida. Harjutusi võib teha kogu kehale ja soovi korral saab igaüks teha neid ise kodus. Foto: Urmas Luik

Keha trigerpunktide mõjutamine palli ja vahurulliga võiks kuuluda iga aktiivselt sportiva inimese arsenali, kuid harjutustega alustades võib olla tegu nii valuliku protseduuriga, nagu tegeleks enesepiinamise, mitte lihaslõdvestusega.

Pärnu SPA & Sport spordiklubi treener Kätlin Erkmann avas sel nädalal lihashoolduse tunni, mille idee sai ta, osaledes E-Fit Koolituste korraldatud treenerite täienduskoolitusel “Lihast ümbritsevate fastsiate mobilisatsioon ja treenimine”, mille juhendaja oli Saksamaalt pärit füsioterapeut.

“Füsioteraapias kasutatakse harjutusi vaharulli ja trigerpunktipalliga,” selgitas Erkmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles