Comeniuslased said kokku Sauga koolis

, projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga kool võõrustas Comeniuse projekti osalisi.
Sauga kool võõrustas Comeniuse projekti osalisi. Foto: Erakogu

Sauga põhikool võõrustas Comeniuse projekti European Children Discover the Culture Box with their Magic Steps raames 20-liikmelist delegatsiooni Türgist, Itaaliast, Hispaaniast ja Poolast.

17.–22. septembri külaskäiguga algas teine ja viimane projektiaasta, kohtumisel osalesid partnerkoolide õpetajad ja õpilased. See on kultuuriprojekt, mille käigus osalevad koolid uurivad oma kultuuripärandit, avardades samal ajal õppereisidel silmaringi. Projekti toetab Euroopa Liidu elukestva õppe programm Archimedese sihtasutuse kaudu.

Sauga kooli jaoks on see esimene sellelaadne ettevõtmine, seepärast oli külaskäik ja selle ettevalmistamine väikese põhikooli jaoks põnev. Pakkusime külalistele huvitavat tegevust Tallinnas, Sauga koolis ja Pärnu linnas, Tartus ja Pärnu maakonnas. Programmis ühendasime projekti sisu jaoks oluliste muuseumide külastused Eestimaa looduse, aga samuti arenenud teaduselu ja IT-lahenduste tutvustamisega. Vabaõhu- ja mänguasjamuuseumi kõrval viisime külalised näiteks matkale Tolkuse rappa ja AHHAA teaduskeskusse – mõlemad avaldasid omal moel muljet.

Ettevalmistuste ärevuses ei osanud koolipere arvata, mis mulje pisike, veidi üle saja õpilasega kool külastajatele jätab. Põdesime, aga tõdesime lõpuks rõõmuga, et külalistele avaldas Eesti mõistes lihtne koolike muljet. Haridustehnoloogilise poole ja vastvalminud maaküttesüsteemiga tundus Sauga kool külalistele päris uuenduslik. Paberivaba paberimajanduski ehk teisisõnu e-kool huvitas külalisi väga. Nii Poola kui ka Itaalia õpetajad arvasid, et töötaksid sellises koolis suurima heameelega.

Külaskäigu koosolekute ajal tulid loomulikult jutuks hariduselu ja õpilaste elukeskkonna valupunktid. Jutuks tulid Eesti väikekoolide raskused. Samuti pidime selgitama, miks pea pooles peredes, kus külalisõpilasi võõrustati, ei ole isasid näha. Nad on küll olemas, kuid teenivad perele elatist üle lahe. Mitu tublit ema avas oma koduukse koguni kahele välisõpilasele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles