Kihnu kirikut katab uus kiiskav katus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Madisepäeva hommikul viis Kihnu naiste tee kodusaare keskele kirikusse, mille uus vaskplekist katus kiiskas päikesepaistel kaugele nagu ka kullatud tornirist.

Pidulikud heledapõhjalised kirikurätid peas ja parimad kördid seljas ning kaunimad põlled ees, tulid naised ratastel, autodel või jalgsi sündmuse vääriliselt pühakotta.

Seekordse teenistuse tegi eriliseks teadmine, et kiriku katusetööde lõpetamisele pühendatud sinodaalsel liturgial näeb väga kõrgeid külalisi, kelle hulgas on esimest korda Rootsi, Skandinaavia maade ja Põhja-Euroopa metropoliit Kleopa. Eesti Apostliku Õigeusu Kiriku Püha Sinodi esimehe, Tallinna ja kogu Eesti metropoliidi Stefanuse kutsel oli ta esimest korda Kihnus kui omapärases ja tavasid austavas kogukonnas. Teenistusel osalesid Pärnu ja Saare piiskop Aleksander, Tartu piiskop Eelija, koguduste preestrid ja diakonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles