Eesti tekstiiliettevõtja ostis Tolaramilt Qualitex ASi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekstiiliettevõtja Kristi Tähe ettevõte K. Täht Holding OÜ ostis Tolaram Groupilt Pärnumaal Sindis tegutseva trikotaaživabriku Qualitex AS.
Tekstiiliettevõtja Kristi Tähe ettevõte K. Täht Holding OÜ ostis Tolaram Groupilt Pärnumaal Sindis tegutseva trikotaaživabriku Qualitex AS. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tekstiiliettevõtja Kristi Tähe ettevõte K. Täht Holding OÜ ostis Tolaram Groupilt Pärnumaal Sindis tegutseva trikotaaživabriku Qualitex AS, teatasid tehingu pooled.

“Qualitex jätkab senise 90 töötajaga ja ettevõtte omandamisega tekib olemasoleva tootmisvõimsuse ja müügivõrgu najal suurem sünergia. Suund on võetud ekspordimahtude suurendamisele, seda eriti Skandinaavias, ja mitte ainult kangaste, vaid ka valmistoodangu segmendis,” ütles Täht, kellest saab Qualitex ASi juhatuse esimees.

“Vastavalt grupi strateegiale keskendub Tolaram Eestis paberi- ja tselluloositööstusele ning kinnisvarale, mis viiski otsuseni loobuda tekstiiliärist. Teeb rõõmu, et leidsime Kristi Tähe näol professionaalse ja tekstiilisektorile pühendunud uue omaniku,” ütles Tolaram Groupi Eesti juht  Sonny Aswani.

Äripäev kirjutas, et trikotaaživabrikus esialgu suuri muutusi plaanis ei ole ja kõik töötajad jätkavad. "Töökohad säilivad, pigem tuleb müüki kasvatada, proovida rohkem müüa ja toota. Tööjõud on seal olemas ja inimesed on väga lojaalsed, kuna nad elavad sellise koha peal, et neil väga kuhugi minna ei ole," rääkis Täht majanduslehele.

Vabriku ärikinnisvara jääb Tolarami omandusse ja Qualitex töötab seal rentnikuna.

Täna jõustunud tehingu kaasinvestor on Aare Võsu ja seda finantseeris maaelu edendamise sihtasutuse toel Swedbank. Poolte kokkuleppel ei kuulu tehingu väärtus avalikustamisele. Qualitexi tekstiilitööstuse käive oli 2013. aastal 3,9 miljonit eurot ja ärikasum 250 000 eurot.

Kristi Täht on Eesti ettevõtja ja tekstiiliettevõtte Katarina OÜ omanik, mis on alates 2008. aastast tegelnud looduslikest materjalidest lasteriiete ja mitmesuguste kodutekstiilitoodete disainimise ja tootmisega. Tänavu juunis omandas Täht tekstiiliettevõtte Marat äritegevuse, kaubamärgid ja jaevõrgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles