Päästeamet kutsub osalema videokonkursil

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmikaamera
Filmikaamera Foto: Corbis / Scanpix

Päästeamet korraldab lühivideokonkursi, mille eesmärk on suunata inimesi loominguliste lahenduste kaudu koduse tuleohutuse teemadel kaasa mõtlema.

Seekordne loomingukonkurss keskendub kodusele tuleohutusele, et inimesed pööraksid rohkem tähelepanu end ümbritsevale keskkonnale ja selle ohutuks muutmisele.

Konkursile oodatakse töid teemadel, kuidas selgitada, et tikkudega ei tohi mängida, kuidas selgitada, et suitsuandur peab laes olema, kuidas selgitada, et suitsuandurit tuleb kord kuus kontrollida, kuidas selgitada, et küttekolded ja korstnad peavad olema hooldatud.

Lühivideote pikkus peaks olema 30 sekundit kuni poolteist minutit.

Videot luues tasub meeles pidada, et kuigi tuleohutus on tõsine teema, on klippides oodatud vaimukadki lähenemised, teatasid konkursi korraldajad.

Parimate videote autoreid premeeritakse peegelkaamera, tahvelarvuti ja nutitelefoniga. Lisaks peaauhindadele panevad eripreemiad välja politsei- ja piirivalveamet, haridus- ja teadusministeerium, Ahhaa keskus, Tallinna loomaaed, Jalo, Teletorn, Energia avastuskeskus, Photopoint ja Viimsi kino. Auhinnaga tunnustatakse ka publiku lemmikut. Kõige tabavamaid videoklippe kasutatakse edaspidi tuleohutusalases ennetustöös Facebookis, veebilehekülgedel või väliüritustel.

Konkursile saab esitada töid 3. novembrini, osalema on oosatud kõik huvilised alates 14. eluaastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles