Pitsarestoran maksab süütaja tabamiseks antud vihje eest 10 000 eurot

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sügisel tuleroaks langenud pitsarestorani Steffani omanik osaühing Kingexport kuulutas, et paneb välja kuni 10 000 euro suuruse vaevatasu isikule, kes edastab pitsarestoranis mullu oktoobris toimunud põlengu kohta informatsiooni ja annab ametivõimudele vajadusel sellekohaseid ütlusi.
Mullu sügisel tuleroaks langenud pitsarestorani Steffani omanik osaühing Kingexport kuulutas, et paneb välja kuni 10 000 euro suuruse vaevatasu isikule, kes edastab pitsarestoranis mullu oktoobris toimunud põlengu kohta informatsiooni ja annab ametivõimudele vajadusel sellekohaseid ütlusi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Mullu sügisel tuleroaks langenud pitsarestorani Steffani omanik osaühing Kingexport kuulutas, et paneb välja kuni 10 000 euro suuruse vaevatasu isikule, kes edastab pitsarestoranis mullu oktoobris toimunud põlengu kohta informatsiooni ja annab ametivõimudele vajadusel sellekohaseid ütlusi.

Vaevatasu makstakse välja õigustatud isiku nõudel ja pärast prokuratuuri või politsei kinnitust, et tänu edastatud informatsioonile on kuriteos kahtlustatav tabatud, teatas ettevõte.

Pitsarestorani juhataja Ave Kallaste ütles, et vaevatasu pandi välja selleks, et süüdlane tabada.

„Kus on tegijad, seal on ka nägijaid. Loodan, et vaevatasu aitab süüdlase välja selgitada,“ lausus ta. „Inimesteni võiks jõuda arusaam, et kui see juhtus meiega, võib sama juhtuda kellegi teisegagi. Ma südamest loodan, et süütaja leitakse.“

Politsei uurimine pole aastataguse põlengu põhjustajat kindlaks teinud. Et rohkem tõendeid praegu võimalik koguda ei ole, on menetlus lõpetatud. Uute asjaolude ilmnemisel menetlust uuendatakse.

Kallaste arvab, et tegu oli tellimustööga, sest see oli väga professionaalselt tehtud. „Ise ma kedagi kahtlustada ei oska,“ ütles ta.

Pitsarestorani juhataja lisas, et üheks vaevatasu väljakäimise ajendiks on linnas ringlevad kuulujutud, et restoran süüdati kindlustuspettuseks. „Ma ei saa aru, kuidas sellised kuulujutud tekivad. Ükski toimiv ettevõte ei hakka ju ennast põlema panema, et lage ja seinu värvida,“ märkis ta.

Infot põlengu põhjustaja kohta oodatakse uue aasta alguseni ja vajadusel tagatakse vihje andjale anonüümsus.

Kallaste ütles, et kui selleks ajaks süütajat tabada aitavat vihjet ei tule, ei jäeta põlengu põhjustaja otsimist pooleli. „Teen kõik, et süüdlane, kes mulle ja paljudele teistele inimestele kannatusi põhjustas, leida,“ lubas ta. „Seisma uurimine kindlasti ei jää.“

Pitsarestoran Steffani kuulub soomlasele Jouni Juhani Johanssonile.

Pitsarestoran Steffani süüdati mullu 29. oktoobri öösel. Pärnu Postimehe andmetel visati restorani söögisaali süütepudel, mis tekitas põlengu.

Restoran taasavati veebruari alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles