Juhtkiri: Linlase ettepanek lõpetab prügikastis

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimehe eilne uudislugu, kuidas Pärnu uuenenud arengukava sai taas linnavalitsuse nägu, paneb mõtlema osalusdemokraatia rollist meie ühiskonnas. Tõesti, tõesti: linnakodanikust valija hääl on oluline kord iga nelja aasta tagant, mil valitakse kohalikke võimumehi.

Mitmesugused ümarlauad, kohtumised linnaosades jätavad oma tõhususelt mulje, et need on pelgalt inimestest auru välja laskmise kavalad võtted. Räägib linlane ennast tühjaks, teeb ettepaneku ja läheb rahunenult koju, mitte ei hakka Vanaparki barrikaadideks saagima.

Linlase ettepaneku võib jätta tähelepanuta – seda kinnitab tõik, et linnaametnike kohtumistel rahvaga esitatakse sageli ühtesid ja samu vahepeal sumbunud ettepanekuid. Teiseks võib paberil kasutada sõnastust ”mitte toetada“ ja jätta selgitamata, miks ei toetata. Kolmas raudne põhjendus on ”eelarvelised vahendid puuduvad“ ja need puuduvad peaaegu alati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles