Iga neljas Pärnu linnavolinik võlgneb üle miljoni krooni

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu linnavolikogu kolmekümne kolmest liikmest kakskümmend on endale varalisi kohustusi võtnud, üheksa linnavoliniku võlad on suuremad kui miljon krooni.

Pärnu linna koduleheküljel avaldatud linnavalitsuse ja volikogu liikmete majanduslike huvide deklaratsioonide järgi on kõige suuremad varalised kohustused ekslinnapea Väino Hallikmägil, kel on miljoni krooni eest SEBi ja Nordea Panga laene ja 12 miljoni krooni ulatuses eri kinnistute hüpoteeke. Talle kuuluvad elamud Pärnu ranna rajoonis ja Viimsi vallas, kolm maatulundusmaad ja pool Tapal asuvast elamust. Elatist teenib Hallikmägi väikeettevõtjana.

Volikogu esimehel 3,6 miljonit hüpoteeke

Volikogu esimehe Cardo Remmeli Supeluse tänava kinnistul on hüpoteeke 3 668 410 krooni ulatuses. Pool kinnistust kuulub Remmelile, pool tema väikefirmale OÜ Creme. Tahkuranna vallas Reiu külas asuval elamul, mille Remmel Urmas Arumäelt ostis, hüpoteeke ei ole.

Remmeli ettevõtetest tegutseb peamiselt Primo Condire OÜ, mis Si-Si restorani peab. Kuigi aprilli lõpus esitatud majanduslike huvide deklaratsioonis on veel Pandion Fishi osakud, näitab äriregister, et Remmel oli seal osanik kuni selle aasta 1. aprillini. Praegu on tema põhitegevuseks taastusravikeskuse Estonia juhtimine, abikaasa Kaja Merila-Remmel on Si-Si (Primo Condire OÜ) juhataja.

Laenajate kolmandat kohta hoiab Lääne regionaalse maanteeameti direktor Enn Raadik, kes on oma Pärnus asuvatele ridaelamu kinnistule ja hoonestamata kinnistule seadnud Swedbanki ja SEBi kasuks hüpoteeke 3 335 000 krooni ulatuses. Mõlemast kinnistust kuulub Raadikule pool, ettevõtluses ta tegev ei ole.

Raadikule jääb veidi alla taastusravikeskuse Sõprus juhataja Jaanus Ots, kes on SEBile võlgu 954 324 krooni ja seadnud kinnistutele SEBi kasuks 2 120 000 krooni ulatuses hüpoteeke. Kokku on tal varalisi kohustusi 3 074 324 krooni eest.

Otsale kuuluvad elamu Pärnus, kaks Viljandi maakonnas asuvat maatulundusmaad, elamumaa Tahkuranna vallas ja pool korterit Pärnus. Sõpruse juhtimise kõrval on ta Pretty Groupi üks omanikke.

Koolijuht võlgneb 1,8 miljonit

Laenajate viies koht kuulub Surju põhikooli direktorile ja korvpalliklubi Pärnu juhatuse liikmele Mait Käbinile, kes on SEBist laenanud 116 823 eurot ehk 1 822 438 krooni. Käbinile ja tema abikaasale kuuluvad korter Pärnus ja Tallinnas, ettevõtluses ta tegev ei ole.

AS Pärnu Vee juhataja Garri Suuk võlgneb SEBile 1 550 706 krooni. Suugile kuuluvad pool Pärnus asuvast elamust ja korterist.

Kinnisvaraekspert Pärnu juhataja Peeter Prisk on Swedbankist eluaseme ostmiseks ja renoveerimiseks laenanud 1 550 370 krooni. Priskile kuuluvad korter Pärnu ranna rajoonis ja osa OÜ Kinnisvaraekspert Tallinnast.

AS LL Merge Grupi juhataja Jüri Lebedev peab Sampo Pangale maksma 1 478 295 krooni suurust kodulaenu. Lebedevile kuulub korter Pärnus, elamumaa Laadi külas, elamumaa Pärnus, pool Liiva külas asuvast maatulundusmaast, pool elamumaast Pärnus ja osalused eri ettevõtetes.

Ekslinnapea Mart Viisitamme kohustused ulatuvad 1 195 015 kroonini. Talle kuulub pool Tallinnas asuvast korterist ja 2+3 Mööbel OÜ.

Pärnu lastekodu direktor Priit Sutt võlgneb Nordea Pangale 55 090 eurot ehk 859 404 krooni. Talle kuuluvad kaks korterit Pärnus, sõiduauto ja OÜ Artworld Projekt.

Pretty Grupi tegevjuht Ranno Künnap peab Swedbankile tagastama 804 454 krooni. Künnapile kuulub elamu Nurme külas ja osa Pretty Grupist.

Vahetas väärtpaberid elamu vastu

Pärnu haigla juhataja Urmas Sule on väärtpaberiportfelli vahetanud elamu vastu. Aprilli alguses oli tal SEBile maksta 800 000 krooni. Sule on kõrgepalgaline erialaspetsialist, ettevõtluses tal osalusi ei ole.

Pärnu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster võlgneb Swedbankile 612 065 krooni.

Kloostrile kuuluvad väikeelamumaa Pärnus ja 2009. aasta Opel Insignia.

Füüsilisest isikust ettevõtja Jaana Junson peab Swedbankile maksma 105 000 krooni suurust autoliisingut ja tagama 300 000 krooni suurust käendust. Junsonile kuulub pool korterist Pärnus.

Volikogu liige Tiit Kask võlgneb Sampo Liisingule 143 187 krooni. Talle kuulub pool Pärnus asuvast kinnistust.

Volikogu liige Arne Tikerpe on oma kohustuste suuruseks märkinud 121 264 krooni. Talle kuulub pool Pärnus asuvast korterist.

Volikogu liige Vahur Mäe maksab Danske Pangale 119 176kroonist kodulaenu, talle kuuluvad Pärnus garaaþ ja korter. Volikogu liige Svetlana Tðipurina võlgneb SEB Liisingule 70 720 krooni, talle kuulub Pärnus korter.

Volikogu liige Raul Sarandi eluasemelaenu suurus on 65 000 krooni, Pindi Kinnisvara Lääne regiooni juhina töötav Krista Nõmm tasub 19 364 krooni suurust väikelaenu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles