Võrdõigusvoliniku kantselei jurist annab Pärnus tasuta õigusnõu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse maja.
Nooruse maja. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Võrdõigusvoliniku kantselei jurist annab kolmapäeval, 1. oktoobril Pärnus tasuta õigusnõu diskrimineerimise alal.

Nõustamisele oodatakse inimesi, kes on kogenud, et neid on tööelus või muus olukorras asetatud halvemasse olukorda nende soo, lapsevanem olemise, rahvuse, vanuse, nahavärvuse, usundi, puude või seksuaalse identiteedi tõttu, edastas Pärnu linnavalitsus. Oodatud on esindusorganisatsioonide töötajad ja ametnikudki, kes vajavad abi oma klientide nõustamisel.  

Võrdõigusvoliniku kantselei jurist annab tasuta õiguslikku nõu selle kohta, kas kedagi on antud olukorras ebavõrdselt koheldud ja kuhu oma õiguste kaitseks pöörduda. Võrdõigusvoliniku kantselei saab aidata inimesel esitada kaebuse ja hagi töövaidluskomisjoni või kohtusse, et mõista kannatanule välja hüvitis.  

„Saame aidata olukorras, kus inimest on tööl või töökohale kandideerimisel halvemini koheldud seepärast, et ta on lapseootel, väikelapse ema, puudega või vanem inimene. Näiteks kui tööandja ei võta tööle naist, saades teada, et peres kasvavad väikesed lapsed. Kui lapsehoolduspuhkuselt naasjat ei võeta tagasi endisele töökohale. Kui paindlikku töökorraldust või edutamist pakutakse ainult noorematele töötajatele,“ loetles võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepper levinumaid olukordi, kus diskrimineerimine aset leiab.  

Nõustamine toimub Nooruse majas. Nõustamisele tulles võib jääda anonüümseks, samuti ei pea avaldama väidetava diskrimineerija nime.

Maakondlik õigusnõustamine toimub projekti „Soolõime ja õiguskaitsega sugude võrdsuseni“ raames, mida rahastatakse Norra toetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles