Pumplasse kukkunud neiu pääses napilt surmasuust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pumplasse pääsemiseks tuleb ronida vee kohal kõrguval metallkonstruktsioonil.
Pumplasse pääsemiseks tuleb ronida vee kohal kõrguval metallkonstruktsioonil. Foto: Ants Liigus

Laupäeval õhtupimeduses Pärnu jõe ääres asuvasse kunagise linakombinaadi pumplasse mitme meetri sügavusse jäisesse vette kukkunud 17aastasel neiul oli kõvasti õnne, et tema appikarjeid kuulis Jaansoni rajal jalutanud soomlasest naine, kes kohe juhtunust päästjatele teada andis.

Kõne häirekeskusse tuli kell 19.27. Mõne minuti pärast olid päästjad telefoni otsas juhtnööre jagava helistaja abiga kohal ja kolme meetri sügavuses umbes kümnekraadises vees appi hüüdnud neiu kell 19.42 meedikutele alajahtumistunnustega üle antud.

Lääne päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja Piret Seire sõnutsi ei oleks neiu omal jõul kunagise pumbajaama umbes nelja-viie meetri kõrgusest telliskiviseinast üles saanud. Neiu olevat ulatunud pumpla seinale kinnitatud redeli otsani, kuid üles ronida ei suutnud. „Veetemperatuur on juba küllalt madal ja vette kukkudes langeb kehatemperatuur kiiresti. See oli väga õnnelik õnnetus, et talle ruttu appi jõuti ja elu päästeti,“ tunnistas Seire.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles