Kunstnike majas tervitab teid põleva kaelaga kirjak

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habemega naine.
Habemega naine. Foto: Ants Liigus

Pärnu kunstnike majas avati reede õhtul ühes tsirkuseetendusega väljapanek “Põleva kaelaga kirjak – tsirkus non grata”, mis hõlmab Pärnu Non Grata juurtega kunstnike loodud Tsirkus-Kunst-Teatri kõikvõimalikke rekvisiite ja kostüüme ning videoid nii tegijatest kui toimunud etendustest.

Muidu lõbusalt kulgema plaanitud sündmusele vajutas nukra pitseri rühmitusega lähedalt seotud ja seda näitustki kokku panna aidanud kunstniku ja muusiku Remo Randveri ootamatu surm, mistõttu oli rühmituse liikmete esimene mõte etendus üldse ära jätta. Etendus siiski toimus ja tõi rahva nägudele laiad naeratused, ühtlasi jäeti nii südames kui sõnades hüvasti kalli sõbraga, kelle pilk pildil saatis neid kogu etenduse aja.

“Seisame teie ees, sest ühest küljest tahame ise kuidagi seda, mis on juhtunud, endast välja elada. Ja teisest küljest arvame, et temagi tahaks, et me praegu siin esineksime teile. Võib-olla see etendus ei ole täna nii naerurikas, sest kõik ei ole nii lõbusas tujus, aga Remo on ikka meiega,” lausus Kaarel Kütas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles