Karvakala võib edaspidi ehk hülgeks nimetada

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hülgeküttimine on kihnlastele elatusala, mille taastamist arutatakse, ja kui keskkonnaminister loale käe alla paneb, võib karvakala nimetada tema õige nimega.
Hülgeküttimine on kihnlastele elatusala, mille taastamist arutatakse, ja kui keskkonnaminister loale käe alla paneb, võib karvakala nimetada tema õige nimega. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tarvitses riigikogu keskkonnakomisjoni esimehel Rainer Vakral uudisteagentuurile BNS öelda, et hülgeküttimine tuleks kõne alla Kihnus saare identiteedi ja kultuurilise eripära säilitamiseks, kui karvakala ümber puhkes arvamuste torm.

Karvakala nimetuse alla on peidetud siiani isegi tippkokkade Kihnus valmistatud roogades hülgeliha, mis maitseb nii, nagu oleks ühes ampsus koos kala- ja sealiha. Tõsi, nii esitluslaudade suupisted kui konservikarpidesse surutud hülgeliha pole kohapealne, vaid toodud kaasa Põhjalahe tagant.

Kihnlastele on hülgepüük olnud vanim elatusala, mille taastamise eest on UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud saarel seisnud SA Kihnu Kultuuriruum, ja nüüd lõpuks on keskkonnaametis ettevalmistamisel jahiulukite nimekirja kantud hallhüljeste küttimist lubav kava, millele peab käe alla panema keskkonnaminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles