Raeküla lapsed avastasid kodukandi männikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla lasteaia mihklipäevamatk viis mudilased kodust männikut avastama.
Raeküla lasteaia mihklipäevamatk viis mudilased kodust männikut avastama. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla lasteaia omanäolisus seisneb tervise, kodukoha, pärimuse ja  traditsioonide väärtustamises ja selle õppeaasta moto  on „Armas kodupaik – metsa, mere, jõe rüpes!“

Asume looduskaunis kohas, kus lähedal on meri, jõgi, niiduala, Raeküla paadisadam ja männik. Selline ümbruskond võimaldab looduskeskkonda mitmekülgselt kasutada. Käesoleva õppeaasta eesmärk on kaardistada kõik need õpipaigad Raeküla linnaosas ja luua lastele huvitav ning arendav õueõpikeskkond.  Soovime õpipaikade loomisega anda lastele edasi traditsioone ja pärimusi, mis on seotud Raekülaga.

Mitmekülgsed õueõpipaigad loovad eeldused õnnelikuks lapsepõlveks. Õnnelik on laps, kes saab aktiivselt liikuda, on rõõmus ja terve ning soovib üha enam avastada ümbritsevat maailma.

Esimese tegevusena nende eesmärkide elluviimiseks toimus mihklipäeva orienteerumismäng lasteaiale kõige lähimas männikus. Vanasti kutsuti Raeküla kohal laiuvat metsa Tabanametsaks ja tänapäevani on sellel alal valitsev puuliik mänd. Mihklipäev algas lasteaia hoovialal, kus lastele tutvustati mihklipäeva traditsioone. Seejärel suundusid rühmad koos Härra Peedi ja Preili Porgandiga Raeküla männikusse.  

Viies vaatluspunktis said lapsed uurida puuliike, mõistatada mõistatusi juurviljadest ja kompides ära arvata, mis on kotikestes. Tabanametsa orienteerumisrajal kogus iga rühm viis juurvilja, millest kokad hiljem ühepajatoitu valmistasid.

Pärast orienteerumismängu „ Tunne oma kodukandi ümbrust ja maitsvaid juurvilju” said lapsed kinnitada keha Metsakohvikus. Kohviku tegi eriliseks see, et osta sai vaid juurvilju ja rahatähtedeks olid käbid, lehed, puuoksad, pihlakamarjad ja samblikud.

Eesmärk – laps soovib tunda oma kodukanti ja süüa maitsvaid juurvilju – sai täidetud.

Härra Peet ja Preili Porgand koos tervisemeeskonnaga tänavad kõiki Raeküla lasteaia lapsi ning õpetajaid aktiivse osalemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles