Pärnu lasteaedade maitseelamused koguti kaante vahele

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lasteaedade majandusala juhatajate algatusel ilmus linna lasteaedade esimene retseptikogu, milles pakutakse hõrgutavaid lisandeid igapäevase toidu rikastamiseks.
Pärnu lasteaedade majandusala juhatajate algatusel ilmus linna lasteaedade esimene retseptikogu, milles pakutakse hõrgutavaid lisandeid igapäevase toidu rikastamiseks. Foto: Ekraanitõmmis

Tänavu augustis ilmus Pärnu lasteaedade majandusjuhatajate algatusel linna lasteaedade esimene retseptikogu, milles pakutakse hõrgutavaid lisandeid igapäevase toidu rikastamiseks. Kogumiku valmimisel on kaasa löönud idee algatajad, kokad, lasteaiaõpetajad, lapsed ja nende emad-isadki.

Huvitavaid retsepte võib leida paljudest kokaraamatutest, retseptikogumikest ja internetist. Tuntud-teatud retsepte täiendades, komponente lisades ja katsetades sünnivad põnevad maitsekooslused. Vastne 50-leheküljeline retseptikogumik põnevaid ning lihtsaid toiduvalmistamise ideid sisaldabki, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Retseptikogu on jaotatud nelja peatükki, milles on ära toodud salatite, suppide, praadide ja magustoitude valmistamise õpetused. Retseptid on lihtsad ja sobivad katsetamiseks lastelegi.

"Retseptikogu valmis suurepärases koostöös: oma panuse andsid lapsed joonistustega, emad-isad ja lasteaiatöötajad kogusid retseptid kokku ning kirjutasid üles. Viimase lihvi andsid toitudele lasteaedade kokad," kirjeldas trükise sündi üks selle algatajatest, Tralli lasteaia majandusjuhataja Aime Bräutigam.

Trükise väljaandmist toetas Pärnu linn.

Pärnu linna lasteaedade retseptikogu on alla laetav linna veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles