Nädalavahetusel on rahvusvahelised linnuvaatluspäevad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalavahetusel toimuvad traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch 2014, millega pööratakse tähelepanu lindude sügisrände kulminatsioonile. Foto on illustreeriv.
Sel nädalavahetusel toimuvad traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch 2014, millega pööratakse tähelepanu lindude sügisrände kulminatsioonile. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel nädalavahetusel toimuvad traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch 2014, millega pööratakse tähelepanu lindude sügisrände kulminatsioonile.

Eesti ornitoloogiaühing kutsub vaatluspäevadel osalema kõiki Eesti linnusõpru. Soodsa ilma korral tõotab nädalavahetus tulla väga linnurohke, sest just praegu on alanud sookurgede, hanede, laglede ja teistegi suleliste massränne.

Vaatluspäevadel osalemiseks pole vaja teha muud kui minna õue linde vaatama. Seda võib teha oma koduaias muude toimetuste kõrvalt või võtta ette pikem linnuretk. Mitmel pool Eestis on võimalik tasuta osaleda juhendajaga linnuvaatlusel.

Pärnumaa loodushariduskeskus korraldab linnuvaatluspäeva pühapäeva hommikul Mai rannaniidul vast avatud linnutornis, kus juhendaja on Eesti ornitoloogiaühingu liige Eedi Lelov.

Kõige kuumem punkt on kindlasti Põõsaspea neem Loode-Eestis, kust juba septembri alguseks oli läbi rännanud vähemalt miljon lindu. Eesti parimad linnutundjad ootavad seal huvilisi laupäeva hommikupoolikul.

Eesti ja rahvusvaheliste kokkuvõtete tegemiseks palub ornitoloogiaühing oma vaatlused kirja panna ning edastada ühingu kodulehel online-ankeedi kaudu. Esmane kiirkokkuvõte tehakse juba pühapäeva õhtul, sellepärast paluvad selle koostajad tulemused edastada pühapäeva pärastlõunaks. Kel see võimalus puudub, võib seda teha 10. oktoobrini.

Teavet juhendajaga linnuretkede kohta, vaatluste ülesmärkimise abiankeedi ja juhised leiab Eesti ornitoloogiaühingu kodulehelt.

Linnuvaatluse esmased tulemused selguvad pühapäeval, lõplikud tulemused avaldatakse oktoobri kolmandal nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles