Päikesejänkud pidasid meeles eakaid

, õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesejänku lasteaia mudilased käisid eakate päeval Vana-Pärnu keskuses päevakangelasi õnnitlemas.
Päikesejänku lasteaia mudilased käisid eakate päeval Vana-Pärnu keskuses päevakangelasi õnnitlemas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Päikesejänku lasteaia vanema rühma lapsed käisid Vana-Pärnu keskuses tegutsevatele väärikatele tervist ja jõudu soovimas.

Mudilaste ettevalmistused eakate päevaks algasid juba septembri algul. Õpiti sobiv luuletus, korrati laule, aiarühmad joonistasid ja meisterdasid kingituseks kaarte. Head soovid kaartidelegi mõeldi ühiselt: ikka head tervist, jõudu ja elurõõmu.

Tore, et eakatel on kooskäimiseks oma keskus. Raamatukogu arvelt saadi ruumi juurde ja nüüd jätkub seda nii ringide tööks kui ka külaliste vastuvõtuks.

Aili Koodi avasõnas said lapsed teada, et keskus on olnud kunagi lasteaiamaja. Rõõmsa üllatusena oli kokkusaamisele tulnute seas nii Päikesejänku endine töötaja kui ka praeguste päikesejänkude vanavanemaid. Laste esinemine võeti soojalt vastu. Ühiselt lõigati rukist, seekord küll laulumängus. Naisansambli esitatust jäi enim meelde laul Vana-Pärnust. Koos arutati, kui vanalt saab eakaks ja milline sõnum on vanasõnal „Hallpead austa, kulupead kummarda“.

Päikesejänkude sügav kummardus kuulus täna kõigile eakatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles