Juhtkiri: Kultuuritegijate premeerimisest

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linnavalitsus on kultuuritegijatele aastaid välja andnud kolme preemiat, nende seas muusika aastapreemia, kunsti aastapreemia ja üldisem kultuuri aastapreemia. Kitsama valdkonna preemiate väljaandmine kippus juba tükk aega käest minema, sest pigem muutus oluliseks anda preemia sellele, kes pole seda varem saanud, mitte sellele, kes seda tõepoolest väärib. Kunstnikud ja muusikud jagasid preemiaid omavahel ja paraku jäid selles konkurentsis tähelepanuta need, kes tegelevad näitekunsti, tantsu, kirjandusega.

Kultuuri aastapreemia mainegi pole päris plekitu. Kuigi sellega käis kaasas märkimisväärne rahasumma, ei saa öelda, et see teab mis väärikas oleks, rääkimata sellest, et väga raske on ühte katlasse kokku panna üksik loomeinimene ja meeskond, kes mõne kultuuriürituse korraldas.

Käesolevast aastast asendavad Pärnus kolme kultuuripreemiat kaks ja mõlema preemiasumma on kõrgem kui varem ehk 1500 eurot varasema 800 vastu. Uued tunnustused on loomingupreemia Pärnus tegutsevale või Pärnuga seotud loovisikule ja teine korraldajapreemia Pärnus toimunud ja õnnestunud kultuurisündmuse korraldajale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles