Juhtkiri: Kas väike mäss või kaval käik?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eilse Äripäeva pikemast uurivast artiklist Tallinna linnajuhtide lähetuste kohta võis muu hulgas lugeda, et pealinna meer ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar on paarinädalasel puhkusel. Kas on tegemist ettekavatsetud sammu või juhusliku kokkulangevusega, aga just sel ajal tegi erakonna juhatuse liige Jüri Ratas ettepaneku, et Keskerakonna peaministrikandidaadiks nimetataks erakonna aseesimees Kadri Simson.

Ratas ei ole samuti viies ratas vankri all, vaid riigikogu teine aseesimees. Kohe sekundeerisid talle parlamendi keskfraktsiooni aseesimehed Mailis Reps ja Valeri Korb.

Kuluaarides Savisaare kroonprintsessiks kutsutav Simson seatakse seega valmistuma oluliseks hüppeks oma poliitilises karjääris. Keskerakonna põhikiri ei sätesta üheselt, et erakonna esimees oleks samuti võimalik valitsusjuhi kandidaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles