Külmetuste ja gripihooajal on kiivist abi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiivi.
Kiivi. Foto: Liis Treimann / Postimees

Sügise saabudes on haigused taas kimbutamas. Figuurisõbrad soovitavad süüa kiivit.

Kuigi kehtib soovitus süüa 200–300 grammi puuvilju päevas vabal valikul, võiks ähvardava A-gripi perioodil kasutada ära kiivi head omadused. Kiivi sisaldab eriti palju A-, B- ja C-vitamiini ning mineraalaineid. Mineraalainetest on märkimisväärt magneesium ja kaalium, mis normaliseerivad ainevahetust ja aitavad organismi puhastada.

Ainult üks kiivi korvab päevase C-vitamiini vajaduse, kuna 100 grammi sisaldab 100–200 milligrammi C-vitamiini. Kuid kiivil on peale selle veel Massey ülikoolis tehtud uuringute põhjal hea omadus aidata kurguvalu ja ülemiste hingamisteede katarri puhul. Seepärast avaldas dr Denise Hunter artikli (British Nutrition Journal, 2011), milles soovitatakse süüa kiivit regulaarselt, kuid külmetushaiguse korral soovitatakse süüa viie kuni seitsme päeva jooksul üks-kaks kiivit iga päev. See kergendab ja lühendab haiguse kulgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles