Maali end vabaks

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabastaval maalimisel ilmuvad paberile alateadlikult valitud värvid ja kujundid.
Vabastaval maalimisel ilmuvad paberile alateadlikult valitud värvid ja kujundid. Foto: Erakogu

Pärnus Nooruse majas võib tegelda vabastava maalimisega, mis lõõgastab ja maandab stressi ning sobib eri vanuses inimestele ega eelda maalimiskogemust.

Juhendaja Reti Üprausi sõnade kohaselt viib vabastava maalimise protsess meid tagasi lapsepõlve või koguni inimkonna väga varajasse arengustaadiumi, kus kõige loomupärasemaks suhtlemisvormiks oli oma mõtete ja tunnete edastamine visuaalsete kujundite kaudu. Laps, kes veel ei oska rääkida, saab ennast väljendada värvide ja kriipseldustega. See on tema suhtlemiskeel.

Kui siseneda niisugusesse seisundisse, tekib tugev side alateadvusega. Meist voolavad välja kujundid ja mustrid, mis kirjeldavad meie tundeid, vajadusi ja soove. Maalimise käigus saavad nähtavaks uued võimalused, kuidas liikuda oma eluteel, märkame arenguid, mil viisil muuta oma seniseid suhteid või parandada tervist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles