Riigikogu rändnäitus jõudis Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kaubamajakas avati riigikogu rändnäitus "Parlament 95".
Pärnu Kaubamajakas avati riigikogu rändnäitus "Parlament 95". Foto: Riigikogu pressiteenistus

Eilsest on Pärnus Kaubamajakas avatud rändnäitus „Parlament 95“, millega tähistatakse riigikogu 95. aastapäeva. Näitus jääb Pärnusse kolmeks nädalaks.

Näitusel on inimeste peade kohal hõljuval pildikogul ülevaade riigikogu ajaloo olulisematest sündmustest, teatas riigikogu pressiteenistus.

"Riigikogu näituse disainimine kaubanduskeskkonda on eriline väljakutse,“ ütles disainibüroo Ruumilabor disainer Janno Roos, kes on üks väljapaneku loojatest. „ Nii kavandasimegi kogu ekspositsiooni hõljuvale tekstiilpilvele, kaubakeskuse infomürast kõrgemale, et headel mõtetel oleks ruumi lennata.“

23. aprillil 1919 tuli Tallinnas kokku esimene iseseisvas Eestis rahva valitud esindus - Asutav Kogu. Iseseisvusdeklaratsiooni, põhiseaduse ja maaseaduse vastu võtnud ning Eesti riigile üliolulisi asju lahendanud esindus tegutses kui parlament. Asutava Kogu otsused panid aluse Eesti riigile.

Näitus valmis riigikogu kantselei avalike suhete osakonna koostöös iagentuuriga Identity ja disainibürooga Ruumilabor. Juunis oli pildikogu üleval Rakveres, juulis Narvas, seejärel Tartus ja nüüd jõudis Pärnusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles