Algab Rail Balticu reisiterminali ideekonkurss

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirong Pärnu praeguses raudteejaamas Papiniidus.
Reisirong Pärnu praeguses raudteejaamas Papiniidus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kuulutas välja Rail Balticu Pärnu reisiterminali arhitektuurse idee konkursi, mille võitja selgub aasta lõpuks.

Ideekonkursi eesmärk on leida Pärnu Rail Balticu reisiterminali ja selle vahetu ümbruse parim terviklik ruumiline lahendus. Võistluse võitjalt soovitakse tellida terminali ja selle ümbruse ehitusprojekt, samuti tahetakse ta kaasata piirkonna detailplaneeringu koostamisse.

Konkursi tulemustest lähtutakse reisiterminali kavandamisel ja projekteerimisel parimal võimalikul viisil, lubab linnavalitsus.

Võistluse korraldamiseks ja võitjate väljaselgitamiseks on moodustatud kaks komisjoni: kvalifitseerimiskomisjon ja ideekavandite hindamiskomisjon ehk žürii.

Kvalifitseerimiskomisjoni kuuluvad komisjoni esimees Pärnu abilinnapea Meelis Kukk, linnavalitsuse majandusosakona juhataja Mait Talvoja,  linnavalitsuse amenikud Andrus Jürgens ja Eve Kukk, Eesti arhitektide liidu esindaja Ingrid Mald-Villand ning Andres Lindemann majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist.

Žüriisse kuuluvad Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius, Rainer Mahlamäki Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy-st, Pärnu linnaarhitekt Karri Tiigisoon, Eesti arhitektide liidu esindajad Veronika Valk, Raivo Puusepp ja Toomas Paaver, Eero Pärgmäe majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, Dago Antov Stratum ASist, Rail Balticu detailplaneeringute koordinaator Jaanus Aavik ja Pärnu reisiterminali detailplaneeringu koostaja Merlin Kalle OÜ Hendrikson & Ko-st.

Ideekonkursi preemiafond on 22 000 eurot. Esimese koha auhind on 8000, teisel kohal 6000 ja kolmandal 4000 eurot, välja antakse kaks ergutuspreemiat, kumbki 2000 eurot.

Töid saab esitada 10. oktoobrist 8. detsembrini. Konkurss lõpeb võitjate nimekaartide avaliku avamise ja tulemuste väljakuulutamisega hiljemalt 30. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles