Näitus väärtustab intellektipuudega kunstnike loomingut

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agne Raudmees ja Mark Soosaar leidsid, et vaimult teistsuguste inimeste looming väärib senisest rohkem kunstisaalis esitlemist.
Agne Raudmees ja Mark Soosaar leidsid, et vaimult teistsuguste inimeste looming väärib senisest rohkem kunstisaalis esitlemist. Foto: Karin Klaus

Pärnu uue kunsti muuseumi väljapanek “Silmast silma” on sündinud tänu inimestele, kes märkavad ja väärtustavad tavapärasest erineva intellektiga andekaid inimesi ning nende loomingut.

Rahvusvahelise projekti “Art for all” (kunst kõigile) raames valminud rändnäitus “Silmast silma” keskendub portreele ja reisib läbi Austria, Belgia, Eesti, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja Hollandi. Igast projektis osalenud riigist valiti näitusele kaks portreed.

Projekti siht on võimaldada intellektipuudega inimestele ligipääs kunstiharidusele ja luua neile võrdsed võimalused kunstielus osaleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles