Olümpiamängud Pillerpalli moodi

, Pillerpalli lasteaia liikumisõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillerpalli lasteaias olid liikumisaastale pühendatud olümpiamängud.
Pillerpalli lasteaias olid liikumisaastale pühendatud olümpiamängud. Foto: Erakogu

Tänavune aasta on üle-eestiline liikumiseaasta. Pillerpalli lasteaia meeskond korraldas enneolematu nädala – olümpianädala.

Olümpiamängud toimusid nelja päeva jooksul, milles osalesid kõikide rühmade lapsed ja täiskasvanud ehk ligikaudu 100 liikumisest rõõmu tundvat „pillerpalli”. Kaasates tegevusse kolleege, valmis olümpianädala tegevuskava, mille vastutav eestvedaja oli liikumisõpetaja Sirje Aoveer.

Olümpianädal algas maailma südamepäeva tähistamisega. Lapsed said vaadata tervishoiutöötaja Grete Vahteri ja liikumisõpetaja Sirje Aoveeri koostatud esitlust „Mis on sinu südamele hea”. Sellest selgus, missugune on süda ja mida peab tegema, et süda oleks terve. Lapsed said teada, et süda on nagu auto mootor, mida peab korras hoidma. Edasi said lapsed teadmisi olümpiamängudest, vaadati olümpialippu, tuld ja medaleid.

Kui esimesel päeval oli sissejuhatus, siis järgmistel päevadel toimusid sportlikud tegevused järgmistel aladel: 20 meetri jooks, täpsusvise ja hoota kaugushüpe. Iga laps pingutas tulemuse nimel. Kui nooremad jõnglased said esimese kogemuse võistlemisest, järjekorras ootamisest ja spordialade sooritamisest, siis suuremate laste tulemused fikseeriti ning parimad nelja- kuni kuueaastased tüdrukud ja poisid said ära märgitud.  

Kõikidel spordialadel andsid lapsed endast parima ja pingutused kandsid häid tulemusi. Kõik kahe- kuni kuueaastased lapsed said nädalast mälestuseks diplomi ja medali. Tervishoiutöötaja Grete Vahter ja vanemõpetaja Merle Tankler jäädvustasid piltidele iga lapse jooksu, palliviske või kaugushüppe. Energia taastamise eest hoolitses majandusalajuhataja Mare Silman.

Tegevusterohke nädal lõppes perepäevaga. Pered pidid läbima kuus tegevuskeskust, mida juhendasid õpetajad, kes olid õppeaasta teema kohaselt puudeks kostümeeritud. Avatud olid järgmised keskused: kastani-vesitrummikeskus – muusikaõpetaja Jelena Savinskaja, vahtra- puupakukeskus – õpetaja Ivi Vabamäe, kase-püramiidi-golfimängukeskus – õpetaja Karin Kaugeranna, pihlaka-nuudlijooksukeskus – õpetaja Maire Ermus, männi-meeltekeskus – õpetaja Urve Killing ja vanemõpetaja Sirje Kumar, kuuse meisterdamise keskus – vanemõpetaja  Marve Torstenberg.

Pered said rõõmu tunda lastega koos mängimisest. Päeva lõpus toimus olümpiavõitjate autasustamine ja tänupaberite üleandmine kõikidele, kes osutasid abi ühistegevuse õnnestumiseks. Lasteaia direktor Sirje Kessler jagas tänupabereid  perekond Mihkelsoole, kes muretses lasteaeda ronimislinnaku, ning tublidele isadele, kes aitasid linnakut püstitada.

Suur tänu õppealajuhataja Halliki Tammistele ja sponsorile, kes tõid diplomid ja medalid, millest osa oli šokolaadikarva ja osa metalsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles