Lottemaale tuleb jõulumaa

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel vaid veidi üle kuu lahti jõudnud olla Lottemaa avaneb taas külastajaile jõulude eel.
Suvel vaid veidi üle kuu lahti jõudnud olla Lottemaa avaneb taas külastajaile jõulude eel. Foto: Ants Liigus

Lottemaa avatakse taas 13. detsembril ja jõuluaeg kestab seal 21. detsembrini.

“Jõulumaa Lottemaal saab olema Leiutajatekülas, kus on spetsiaalselt selleks puhuks Janno Põldma loodud programm, talvised leiutajakülalikud tegevused ja jõuluehtes Lottemaa,” rääkis Lottemaa turundusjuht Liis Talv. Samuti avatakse jõuluturg. Kuid jõuluvana ei tule traditsiooniline, vaid Lottemaale omane. “Eesmärk on pakkuda talvise Lottemaa külastust koos eriprogrammiga ja seejuures on võimalik teha jõuluoste. Kuid pearõhk on ikka vahvatel Lottemaa tegelastel ja nende tegevusel,” tutvustas Talv lähiaja plaane.

Turundusjuht rääkis, et esimene, lühike hooaeg oli tegijaile õpetlik ja järgmisel aastal pakutakse rohkem elamusi, sest selgus, et arhitektuurist ja leiutistest tähtsamaks osutusid tegelased.

Lottemaa pääslas olid eesti-, vene-, läti-, inglis- ja soomekeelsed voldikud Lottemaa kaardiga, kuhu olid märgitud hooned, suuremad ja tähtsamad leiutised ja toimumispaigad, programm ning lühidalt maa ja selle majade tutvustus. “Plaanime teha järgmiseks hooajaks samades keeltes kaardid, mille kõik külastajad saavad teemaparki sisenedes,” rääkis Talv.

Läinud hooajal oli kogu programm eesti keeles. Viies keeles (eesti, vene, läti, soome ja inglise) oli võimalik kuulata Giovanni raadiost Leiutajateküla uudiseid.

“Järgmisel hooajal kavatseme teha programmi ka läti keeles ja planetaariumiseansid hakkavad olema peale eesti keele läti ja inglise keeles,” avaldas Talv.

Kõlaritest hakkab samuti kostma eesti keele kõrval läti keelt ja tõenäoliselt teisigi keeli.

25. juulil avatud ja augusti lõpuni tegutsenud Lottemaa lühike suvi kujunes väga edukaks: prognoositud 30 000 asemel käis 40 000 külastajat, kellest 38 protsenti olid Lätist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles