Raeküla metsas mängiti elamusmänge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu koolide neljandikud mängisid Raeküla metsas elamusmänge.
Pärnu koolide neljandikud mängisid Raeküla metsas elamusmänge. Foto: Erakogu

Pärnus Raeküla metsas toimusid 1. oktoobril Pärnu linna koolide teised elamusmängud, mille korraldamiseks kirjutasid Raeküla kooli õpetajad haridusprojekti.

Elamusmängud võimaldavad lastel suhelda ja koos ülesandeid lahendada. Kasutada tuleb oma teadmisi ja koostööoskust, arvutitel ja nutitelefonidel elamusmängudes kohta ei ole. Mängijatel tuleb meeles pidada, et kõik meeskonnaliikmed peaksid panustama võrdselt, nii saab ülesanded tulemuslikult sooritada.

Mängude alguses selgitati mängijatele, et elamusmängude eesmärk pole välja tuua võitjaid, sest võidavad kõik, kes osalevad meeskonnatöös ning õpivad iseennast ja oma kaaslasi paremini tundma.

Mängudel oli 20 pesa, kus eri elualadelt pärit vahendite abil oli koostatud huvitavaid ülesandeid, mille lapsed said lahendada koolis omandatud teadmisi kasutades. Oluline polnud kiirus, vaid loogiline mõtlemine ja koostöö. Võis juhtuda, et liigne kiirustamine ei aidanud ülesande sooritamisele kaasa.

Pesast pesasse tuli liikuda kaardi abil ja uutele tegevustele kutsus vile. Võistlejaid juhendasid ja abistasid Raeküla kooli 7. klassi õpilased.

Mai kooli 4.d klassi õpilased ütlesid, et ülesanded olid toredad ja põnevad. Lapsed tundsid rõõmu väga heast meeskonnatööst ja nutikusest, mis tõi nii mõnegi supertulemuse. Õpilasi saatnud Ly Jukentaali sõnul oli ürituse suurepäraseks õnnestumiseks olemas kõik: päikesepaisteline ilm, mets, lapsed ja värske õhk, lastele autasustamiseks diplomid ning maiustus.

Roosi-Riin Pastarus Kuninga tänava kooli 4.b klassist ütles: „Mulle meeldisid kõik mängud, aga kõige vahvam oli pingpongipallide tunnelis veeretamine ühest pangest teise niimoodi, et need vahepeal maha ei kukuks. Tegime sõpradega palju koostööd ja sellepärast õnnestus meil kõik hästi. Järgmisel aastal tahaksime uuesti mängudele tulla.“

Kohtunik Lisett Paulus arvas, et see on hea koostöömäng, mis aitab koos paremini õppida ja hakkama saada. Kohtunik Karl-Kaspar Meri lisas, et ise oli vahva mängudel osaleda, kuid kohtunik on ka väga tore olla.

Korraldajatena oli laste rõõmukilkeid hea kuulda ja kaks tundi kulus märkamatult. Koduteele asunute suust kõlas: „Väga vinge, väga lahe, ruttu sai otsa ja oleks võinud veel olla!“

Osa võttis üritusest 11  kuueliikmelist võistkonda Pärnu linna kuuest  koolist, kokku 66 teotahtelist ja rõõmsat neljanda klassi õpilast.

Kohtumiseni järgmisel aastal Pärnu linna koolide kolmandatel elamusmängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles