Ettevõtlusnädal avardas õpilaste teadmisi majandusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtlusnädalal külastasid Pärnu Vanalinna põhikooli õpilased ettevõtteid ja iga klass sai näha, kuidas neis töö käib.

Erinevalt tavalisest koolipäevast ei olnud ekskursioonipäeval õpilastel ainetunde, vaid õpiti ja nähti, kuidas toodetakse meie jaoks argiseid asju ja kuidas käib töö ühes ettevõttes.

Ettevõtteid, mida külastati, oli mitmesuguseid: käidi Tallinnas Leiburi tehases, Vana-Pärnus Protex Balti ASis, Lätis Rujiena jäätisevabrikus, mööblitootja Stram OÜs, puiduettevõttes Skanio Group, Rajaleidja keskuses, Koidula muuseumis ja avatud noortekeskuses.

Algklasside õpilased tutvusid loomemajandusettevõttega Maarja-Magdaleena gild ja raamatukogu tööga, said jälgida sepikoja tegemisi ja nägid, kuidas töö Pärnu päästeametis käib.

Põnev oli 6. klassi ekskursioon alpakafarmi, kus sai oma silmaga näha, kuidas alpakavillast kedratakse lõnga ja millised imesoojad sokid ja kindad valmivad.

Algklassiõpilaste ülesanne ettevõtlusnädala raames oli ehitada makett teemal

 "Tulevikuettevõtte ehitamine ja uue ettevõtluspargi kujundamine kodukohas" . Valmisid väga eriilmelised ja fantaasiaküllased tööd. Õpilased meisterdasid valmis sellised ettevõtted, mida nad tahaksid tulevikus luua.

8. ja 9. klasside õpilaste ettevõtluspäev algas üleriigilise internetipõhise majandusviktoriiniga. Igal klassil oli oma kellaaeg, millal nad said arvutiklassis viktoriinil osaleda. Viktoriini abil said õpilased proovile panna oma teadmised ettevõtluse ja majanduse teemaliste küsimustega. Küsimused polnud kõik kergemad ja panid nii mõnegi kauemaks mõtlema. 30 küsimusele vastamiseks oli aega 45 minutit, kuid enamasti saadi sellega kiiremini hakkama. Kokku võttis majandusviktoriinist osa ligemale 100 õpilast.

Nädala jooksul said õpilased teada palju uut ettevõtlusest ja majandusest ning need teadmised tulevad tänapäeval juba väga noores eas kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles