Kabe maailmameister annab Pärnus simultaani

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabelaud. Foto on illustreeriv.
Kabelaud. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval annab rahvusvahelise kabe valitsev maailmameister Alexander Georgiev Pärnus keskraamatukogu konverentsisaalis Akadeemia simultaani, kus talle astuvad vastu Pärnumaa juhid, sportlased ja ettevõtjad.

Võistlustulle astuvad teiste seas Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk, KK Pärnu kapten Silver Leppik, KK Pärnu treener Heiko Rannula, sõudja Allar Raja, Pärnu abilinnapea Meelis Kukk, Pärnu abilinnapea Jane Mets, maleliidu president Andrei Korobeinik,  Kihnu Veeteede juhataja Andres Laasma, ajakirjanik Enn Hallik, Pärnu Sadama omanikud ja juhid Rein Kilk, Sander Kilk ja Mati Einmann, Eesti kabeliidu ja Euroopa kabeföderatsiooni president Janek Mäggi.

“Pärnule on kabe maailmameistri simultaan esmakordne ning suur au,” rääkis Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. "See on Rein Kilgi ja Pärnu Sadama järjekordne äge idee, mis toob värvi ja tähelepanu sügisesse Pärnusse. Samal ajal on Pärnul väga tugevaid kabetajaid: talendina tooksin välja korduva Eesti meistri juunioride klassis Hendrik Tamme, samuti tema õe Janet Tamme. Minu osalemine simultaanil on mõistagi  avantüür, aga olgu peale. Ilma võitluseta alla ei anna ... Kuigi seekord võiks!”

„Kutsusime valitseva maailmameistri Alexander Georgievi Pärnusse simultaani andma, sest tahame proovida talle Pärnu koondvõistkonnaga anda pineva võistluse,” ütles Pärnu Sadama nõukogu esimees Rein Kilk. “Kuigi olen olnud eluaeg füüsilise spordi mees, pean lugu mõttest, et terves kehas peab olema terve vaim: kabe aitab treenida vaimu. Teisipäeval maailma tipptasemel. Kui keegi suudab selle Pärnu linna ühispingutuse käigus Alexander Georgievit võita, paneb Pärnu Sadam võitjale välja 1000eurose eripreemia.”

Võistluse korraldaja on Pärnu Sadam, kes on esmaspäeval lõppevate Euroopa meistrivõistluste peasponsor. Simultaan toimub 40 laual: 20-l 64ruudulise kabe ja 20-l 100ruudulise kabe laual.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles