Enne töö ja pärast lõbu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi koolis oli leivapäev.
Tootsi koolis oli leivapäev. Foto: Erakogu

Reedel oli Tootsi lasteaias-põhikoolis leivapäev ja õhtul võis nautida muusikute jäljendajaid.

Lasteaias oli olnud terve nädal juttu teraviljadest, leiva ja saia küpsetamisest, tantsitud möldritantsugi. Et see kõik kokku võtta, otsustati koos kooliga korraldada üks leivapäev. Appi tuli Eesti Pagar, kes saatis meile maitsmiseks 40 toodet.

Lapsed maitsesid mõnuga leiba, sepikut ja saia ning kuulutasid välja oma kaks lemmikut. Nendeks osutusid puuviljaleib ja  juusturöstsai. Üks tõsine noormees aga lisas, et üle prahi on ikka Pealinna peenleib. Suur tänu Eesti Pagarile ja Mirko Vahtrale, kellega oli väga meeldiv koostöö.

Hommikul teadmised leivast ja saiast kinnitatud, ootas õhtul koolis kõiki üritus „Ansamblite jäljendamine“. Lavale astus 16 solisti ja kollektiivi. Kui mõelda, et koolis õpib 44 õpilast ja kaasa tegi 28 noort, oli väga hea tunne. Esmalt tutvustati 20 sekundit originaalesinejat ja siis astusid lavale jäljendajad.

Üritus algas Niki lauluga „Ja mis siis“. Järgmisena astus lavale Shanon (Marton Mäerand 1. klassist), kes sai žürii eripreemia julge esinemise eest. Sel aastal olid laval ka lasteaialapsed Sten, Kevin ja Sander, kes jäljendasid kuulsat kolme tenorit Jaak Joalat, Tõnis Mäge ja Ivo Linnat lauluga „Pühapäev“.

Õpilasesindus tuli lavale muusikalist „Vampiiride tants“ Nele-Liis Vaiksoo ja Jassi Zahharovi looga „Öölaps“, mis pälvis  kolmanda koha. „50 epic dance moves“ tõid lavale Kerttu, Liis, Carmel ja Daily. Rahvas ei suutnud ära imestada, kuidas saab nii palju liigutusi meelde jääda.

Tõelise melu tõmbasid käima Electriv Light Orchestra „Rock ja Roll is King“ looga Martin, Kristjan, Villem ja Kristo. Nende esituses kõlas veel ansambli Hellad Velled lugu „London“.

Hoogsalt esitasid Inna laulu „Cola song“ Airiki, Elise, Evelyni, Kerda, Heleri ja Melissa. Samuti saime kuulata Hannaliisa Uusmaa (Säde Lee Kerge ja Kerda Erm) lugu „Absoluutselt“ ning Koit Toome (Kerda Erm) ja Getter Jaani (Hanna Mändma) lugu „Rannamaja“. Suure aplausi teenis lugu „Kummipea“ Kerda, Airiki ja Evelyni esituses.

Ajalugu tegid Carmel Raudsepp, Kristiina Sild ja Daily Raudsepp, kes 2006. aastal esinesid laval looga „Helista mulle mobiilile“ ja kordasid seda nüüd.

Teise koha sai Bruno Marsi „Lazy song“ Katrini, Renee, Lisanne, Martini, Karoli, Dani ja Kerda esituses.

Esimese koha pälvisid Innar, Kerda ja Hanna „Tacabro-tacata“ eest. See lugu tuli kordamisele.

Kõige tragima tüdruku tiitli sai Kerda Erm, kes tegi kaasa kaheksas etteastes.

Sel aastal osalesid õpetajadki (Annika Reilend ja Inga Raudsepp) Helgi Sallo ja Kalju Terasmaa looga „Sulle kõik nüüd ütlen“.

Jäljendamise osa lõppes ühistantsuga „Macarena“.

Täname žürii liikmeid (Jüri Mets, Tõnu Mändma, Gerrit Raiesmaa, Eve Kalde, Riina Kütt, Harlis All) ja kõiki, kes tulid meie vahvatele esinejatele kaasa elama.

Reedel oli meie koolis nii tööd kui leiba, vilet ja tantsu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles