Memmed ja taadid pidutsesid Liblika lasteaias

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaunil oktoobriõhtul kutsusid Pärnu Liblika tänava lasteaia lapsed külla oma armsad vanaemad ja vanaisad, et tutvustada neile lasteaeda ja veeta koos õdus õhtupoolik.

Lapsed olid rääkinud, mida huvitavat nad vanavanematega teevad, ja õpetajad kujundasid laste ütlustest ja vanadest fotodest kaunid plakatid. Külaliste nägudel võis näha muhelust, kui nad oma lapselaste arvamusi lugesid.

Saalis esinesid kõikide rühmade lapsed laulude, tantsude ja pillilugudega. Meeleolukaid vahepalu luges õpetaja Margarita Semjonova. Üllatusesinejad olid vanaema, kelle väledad näpud libisesid kergelt üle akordioniklahvide, ja suupilli mängiv vanaisa. Direktor Aime Dreimann kutsus vanaemana suuri ja väikesi koos vanaaegseid laule laulma ja küllap oli nii mõnigi kuulaja mõtetes taas väike tirts või põnn.

Pärast kontserti koguneti rühmadesse, kus iga rühma õpetajad olid välja mõelnud ühistegevusi: vanavanem ja lapselaps jäädvustasid paberile oma käejälje, tammetõrudest ja kastanitest meisterdati loomi, kleebiti kuivatatud puulehtedest loomapilte ja nobedate näppude all valmisid lõngast ja kastanist tähed.

Õhtu lõppes rikkalikult kaetud laudade ääres – see oli laste ja lastevanemate tänu oma kallitele memmedele ja taatidele. Lahkudes olid nad rõõmsad, et said tutvuda oma lapselapse lasteaia ja sõpradega.

Kimbuke laste ütlusi

•    Vahel käin vanaema juures kohvi joomas ja luurekat mängimas.

•    Minu vanaema on väga tore, ta annab vahel kommi kaasa. Vanaisa teeb palju nalja.

•    Minu vanaisa oskab teha magusat mannaputru ja suppi ja sööb ka. Vanaisa niimoodi lihtsalt puhkab, ta sööb šokolaadikommi.

•    Vanaisa oskab tatikaid korjata.

•     Ma kallistan oma vana nii kõvasti ja annan siis süüa kah!

•    Minu vanaema mängib minuga lennukitega. Vahel annab ta mulle praekartuleid. Maavanaema kutsub mind kartulimardikate tapmisse, ma aitan teda hea meelega. Linnavanaisa mängib minuga mesilase mängu, maavanaisa vaatab lihtsalt telekat.

•    Minu vanaema on restoranis kokk. Restoranis käivad need inimesed, kellel pole kodus süüa.

•    Vanaema oskab viinereid teha, ta keedab neid vannis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles