Algavad „Kriminaalse Pärnu“ tuurid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminaalse Pärnu tuur tutvustab muu hulgas Pärnu kesklinnas toimunud kanavargusi. Foto on illustreeriv.
Kriminaalse Pärnu tuur tutvustab muu hulgas Pärnu kesklinnas toimunud kanavargusi. Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neljapäeval toimub Pärnus esimene „Kriminaalse Pärnu“ tuur, mis kajastab Pärnu kriminaalset minevikku.

Tuuri korraldaja Barbara Lehtna sõnutsi on „Kriminaalne Pärnu“ jätk Pärnu kummitustuuridele, mis on Pärnus väldanud juba maist peale.

„Meie kuurortlinn ei ole ju üldse nii üheselt päikseline, kui tunduda võib, ja miks mitte rääkida lugusid, mis on uudsed, naljakad ja intrigeerivad,“ kommenteeris Lehtna.

Tuur viib korraldaja jutu järgi huvilised nii mineviku radadele kui tänapäeva ja tutvustab näiteks 20. sajandi alguses Pärnu kesklinnas toimetanud pätipoiste tegemisi, kesklinnas toimunud kanavargusi kui 1990ndatel linna peatänaval tegutsenud lõbumajade lugusid.

Lehtna sõnade järgi on nii kummitus- kui "Kriminaalse Pärnu" tuuri puhul oluline, et tegemist ei ole tavaliste giidituuride, vaid tunniajaste etendustega, kus tuuri sisu on niisama oluline kui giidi jutustamisoskus ja kohad, mida tutvustatakse. Lehtna lubas tuurilised viia nii kesklinna kõrvaluulitsatele kui majatagustesse, kuhu ilmselt iga päev ei satuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles