Pärnu kontserdimajas kuuleb isikupärast klaverimängu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Age Juurikas.
Age Juurikas. Foto: Erakogu

Täna õhtul esineb Pärnu kontserdimajas festivali "Klaver" raames tunnustatud noor pianist Age Juurikas.

Age Juurikas mängib Pärnus Bachi, Rachmaninovi, Ibenizi ja teiste heloloojate imelisi teoseid. Ta pälvis nädalapäevad tagasi Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia, kui aktiivne ja isikupärane solist ja ansamblipartner.

Age Juurikas on tuntumaid eesti noorema põlvkonna pianiste, Eesti muusika-ja teatriakadeemia doktorant ja õppejõud. Tema lemmikrepertuaar pärineb 20. sajandi esimesest poolest, samuti huvitub ta nüüdismuusika esitamisest ja teeb koostööd paljude tuntud heliloojatega.

Oma kontserdikavasid kujundades on ta püüdnud ujuda vastuvoolu, mitte jääda paljumängitud teoste raamistikku, vaid leida oma kavades koha ka värskemale ja vähemesitatud muusikale.

Festivali "Klaver" raames toimuvad enamus kontserte Tallinnas Estonia kontserdisaalis. Käesoleva aasta festival tutvustab klaverikunsti kogu selle rikkuses ja mitmekülgsuses juba üheksandat korda. Eesti suurima publikuarvuga klassikafestivalil esineb üle 20 pianisti erinevatest maailmajagudest ja koolkondadest.

Kuulda saab nii rahvusvahelisi superstaare kui ka andekaid noori. "Klaver 2014" pakub kõigile midagi – barokset peenust, klassikalist selgust, romantilisi tundeid ja kaasaja põnevust. Festivali osaks on ka näitus klahvpillide ajaloost Estonia kontserdisaali fuajees.

Koostöös Eesti muusika-ja teatriakadeemiaga ning klaveriõpetajate ühinguga toimuvad Bertrand Chamayou’, Aleksandr Sandleri ja Jean-Effl am Bavouzet’ meistriklassid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles