Linnavolikogu kehtestas järgmise aasta maamaksu määrad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänav.
Rüütli tänav. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu kehtestas tänasel istungil maamaksumäärad 2015. aastaks. Võrreldes tänavuse aastaga, on maamaksumäära muutused Rüütli tänava ärimaa hinnatsoonis, sihtotstarbeta maa kõigis hinnatsoonides ja Papiniidu piirkonna ärimaa hinnatsoonis.

Uuest aastast langetatakse Rüütli tänava ärimaa maksumäära 0,5 protsendini (kehtiv 1,0%) maa maksustamishinnast aastas. Sihtotstarbeta maa maksumäär tõstetakse kõigis hinnatsoonides 2,5 protsendini (kehtiv 0,7 - 1,5%) ning ärimaa maksumäära Papiniidu hinnatsoonis samuti 2,5 protsendini (kehtiv 1,7%) maa maksustamishinnast aastas. Ülejäänud maksumäärad jäävad muutmata, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Maksumäärade rakendumisel tõuseb alates 2015. aastast Papiniidu hinnatsoonis ärimaa maamaks 0,32 euroni/m2 ja langeb Rüütli hinnatsoonis 0,38 euroni/m2 aastas.

Maa maksustamishinna arvutamise aluseks oleva maa korralise hindamise vajaduse otsustab Eesti valitsus keskkonnaministri ettepanekul. Korralise hindamise käigus määratakse hinnatsoonide piirid ja maa väärtus sihtotstarvete kaupa.

Viimane maa korraline hindamine oli 2001. aastal, mil Papiniidu valdav maakasutuse sihtotstarve oli tootmismaa ja äripinnad olid koondunud pigem kesklinna.

Käesolevaks ajaks on Papiniidu linnaosast kujunenud kesklinnaga võrreldav kaubanduspiirkond ja äritegevus Rüütli tänaval hääbumas. Samal ajal on eri hinnatsoonide maksumäärade omavahelised proportsioonid (ärimaa sihtotstarbega maa osas) püsinud muutumatuna 2003. aastast.

Määruse rakendamisel laekub 2015. aastal Pärnu linna eelarvesse ligikaudu 1,3 miljonit eurot maamaksu.

Täna Pärnu linnavolikogus vastu võetud määrus jõustub 1. jaanuaril 2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles