Etlejate konkursil esitati Lermontovi

, Sauga põhikooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lermontovi 200. sünniaastapäevale pühendatud etlejate konkurss.
Lermontovi 200. sünniaastapäevale pühendatud etlejate konkurss. Foto: Erakogu

Pärnu keskraamatukogus toimus Lermontovi 200. sünniaastapäevale pühendatud etlejate konkurss. 

Vene gümnaasiumi 12. klassi õpilased Arina Garšina ja Jegor Tšulkov esitasid ettekande suure vene poeedi elust ja loomingust, Ettekande koostamisel juhendas neid vene keele ja kirjanduse õpetaja Jelena Beljankova.  

Literaat Toomas Kuter jagas publikuga oma suhtumist poeedi loomingusse ja esitas kaks Mihhail Lermontovi teost: „Lähen üksipäini välja teele” ja „Deemon”. Need komponeeris Irina Oad.

Lermontovi luulet luges 42 õpilast Vene gümnaasiumist, Koidulast ja ühisgümnaasiumist, Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Vanalinna põhikool ja vabakoolist. Iga rida emotsionaalselt tunnetades andsid nad kuulajaile artistlikult edasi vene luuletaja mõtted ja tunded. Ühisgümnaasiumi õpilased esitasid originaalselt kitarril ja klaveril oma muusikalise kompositsiooni.

Žüriil, kuhu kuulusid vene keele ja kirjanduse õpetaja Тatjana Klevtsova, vene keele õpetaja Karolina Toomsalu ja raamatukoguhoidja Irina Golenkova, oli väga raske otsustada, kes etlejaist on kõige parem. Tänu sellele jagati mälestusmeeneid kõigile. Erilise tunnustuse pälvis 19 selle aasta parimat esinejat: Denis Gorškov, Alina Frišer, Maria Nikolet Muhhonen, Anastassia Malõško, Karolina Zelinskaja, Polina Avakjan (õpetaja Tatjana Klevtsova), Olesja Burdo ja Renat Mihhejev (õpetaja Jelena Stankevitš), Artur Aralov, Anna Fjodorova, Valeria Tolpegina, Margarita Latõševa, Anna Garšina, Jegor Tšulkov (õpetaja Jelena Beljankova), Lilia Birjukova ja Anet Vaikla (õpetaja Viive Korb), Karol Annuk (õpetaja Galina Voronovskaja), Annika Koppel (õpetaja Ilona Must), Annika Sarapuu (õpetaja Žanna Põldsam). Sümpaatse esinemise eest sai Artjom Aralov vaatajaskonna auhinna.

Õnnitleme kõiki osalejaid ja õpetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles