Koolitüdruk võitis veebiviktoriiniga tahvelarvuti

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvuti Prestigio (pilt on illustreeriv).
Tahvelarvuti Prestigio (pilt on illustreeriv). Foto: promo

Euroopa keeltepäeva veebiviktoriini kõikidele küsimustele õigesti vastanud Annabel Raudsepp Pärnu Kuninga tänava põhikoolist on üks kolmest õnnelikust, kes loosi tahtel saab peaauhinna – tahvelarvuti Prestigio.

Kooliõpilastele mõeldud veebiviktoriinis osales üle Eesti enam kui 2300 õpilast, neist 402 andis õige vastuse kõigile 20 küsimusele ja nende vahel läks loosi kolm tahvelarvutit. Peaauhinnad antakse üle 17. oktoobril Tallinna Südalinna koolis.

Fortuuna soosis ka Mirjam Tjulkinit Pärnu ühisgümnaasiumist, kes sai teiste toetajate välja pandud auhinna.

Veebiviktoriinis kõikidele küsimustele õigesti vastanuid oli Pärnu maakonna koolidest kõige rohkem Häädemeeste keskkoolist – 24. Kuninga koolist tegi viktoriini veatult kümme õpilast, Uulu koolist neli, Kilingi-Nõmme ja Paikuse koolist kaks, Sütevaka humanitaargümnaasiumist, ühisgümnaasiumist, Pärnu-Jaagupi ja Surju koolist üks osalenu.

26. septembril tähistatakse kogu Euroopas keeltepäeva. Euroopa Komisjoni esindus Eestis korraldas sel puhul juba seitsmendat aastat keeleteemalise veebiviktoriini kooliõpilastele. Et tänavu möödub kümme aastat Eesti ühinemisest Euroopa Liiduga ja eesti keel on niisama kaua olnud üks Euroopa Liidu ametlikest keeltest, pani Euroopa Komisjon sel aastal välja tavapärasest suuremad peaauhinnad – kolm Prestigio tahvelarvutit. Väiksemaid preemiaid ja meeneid jagavad lastele Soome instituut, Eesti instituut, Briti Nõukogu, Rootsi saatkond, Taani saatkond, Goethe instituut ja Prantsuse instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles