Ilmatark: hanede äralennu järel pole talv enam kaugel

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene loodus.
Sügisene loodus. Foto: Urmas Luik

Sügis jätkub täie hooga. Ööd on läinud jahedamaks ja sisemaal on esinenud öökülma. Päevane temperatuur, eriti nädala lõpu poole, ei ületanud meil Lõpel kuut soojakraadi. Vihma on tulnud vähe.

Lehed langevad puudelt ja pihlakad on oma punaste marjadega pilkupüüdvad. Neljapäeval nägin kuldnokaparve pihlaka otsas marju söömas, kuigi nende ränne lõuna poole peaks ammu juba möödas olema.

Järgmine nädal tuleb ilmselt üsna jahe ja öökülmadega. Kui veel homme ja esmaspäeval on loota õhusooja ligi kümme kraadi, siis edaspidi ainult kaks–kolm kraadi. Valitsevad madalrõhkkonnad ja nende vaheldumisel on oodata tugevaid tuuleiile, eriti teisipäeval.

Homme, esmaspäeval ja teisipäeval võib siin-seal sadada vihma, edaspidi on vihma võimalus väiksem. Kesk- ja Ida-Eestis võib sadada isegi lund.

Vanasti arvati, et kui oktoobris sajab palju vihma, tuleb detsember tuuline. Kured on juba läinud ja kui metshaned ära lähevad, ei ole talv enam kaugel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles