Pärnus toimus Eesti-Ukraina folgiõhtu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatris Endla toimunud kontserdil, mille tulud lähevad Ukraina toetuseks, esinesid ansambel Svjata Vatra, Pärnu Ukraina seltsi ansambel, Kukerpillid ja Kihnu pillilapsed.
Teatris Endla toimunud kontserdil, mille tulud lähevad Ukraina toetuseks, esinesid ansambel Svjata Vatra, Pärnu Ukraina seltsi ansambel, Kukerpillid ja Kihnu pillilapsed. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Endla teatris eile õhtul toimunud Eesti-Ukraina folgiõhtu tõi saali rahvast täis.

Kontserdil, mille tulud lähevad Ukraina toetuseks, esinesid ansambel Svjata Vatra, Pärnu Ukraina seltsi ansambel, Kukerpillid ja Kihnu pillilapsed. Kõikidele elas publik soojalt kaasa, vahendasid ERRi teleuudised.

Suurepäraste esinejate kõrval mängis kontserdil mõistagi olulist rolli publik. Kui veel keskpäeval oli korraldaja Mark Soosaar murelik, sest pileteid oli vähe ostetud, oli kontserdi ajal saalis vaid üksikuid vabu kohti. Ja kaasa elati kõikidele esinejatele.

Soosaar ütles, et see kontsert ei jää viimaseks Ukrainaga seotud ettevõtmiseks. Juba on ta mõtted selle juures, kuidas jõulude ajal üks ukraina rahvakunstinäitus teha. "Tõenäoliselt on see Eestis loodud ukraina kunst," ütles Soosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles