Uus korterivarguste trend: pikanäpumehed murravad rõdult sisse esimese korruse korteritesse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus
Vargus Foto: SCANPIX

Viimase nädala jooksul on Pärnus toimunud mitu korterivargust, mis oma laadilt muudavad politsei eriti tähelepanelikuks - reeglina õhtusel ajal tungitakse kortermaja esimese korruse rõduust lahti kangutades eluruumidesse ja varastatakse sealt raha, ehteid ja elektroonikat. Vargaid pole kohutanud ka korteris viibiv koer või magav inimene.

Näiteks laupäeva õhtupoolikul murti lahti Pärnus Papiniidu 33 korterelamu esimesel korrusel asuva korteri rõduuks ja varastati mängukonsool X- Box ning ehteid.

Sama päeva õhtul avastati, et Pärnus Mai 45 korterelamus on samamoodi sisenetud esimese korruse korterisse, kust varastati ehteid ja alkohoolseid jooke.

Politsei teatel on samasuguseid juhtumeid veel.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri ütlust mööda ei ole Pärnu politsei sellistest kuritegudest juba mõnda aega teateid saanud. „Arvestades kogemust on põhjust arvata, et neid lisandub veel,“ lausus ta.

Sinimeri sõnade kohaselt tegutseb politsei aktiivselt, et kurjategijad tabada.

„Meie ametnikud on küll hea väljaõppe ja tehnikaga varustatud, kuid kogukonna toetuseta me hakkama ei saa. Seega palun kõigi abi kuritegude avastamiseks ja varaste tabamiseks. Kindlasti on keegi midagi näinud või tähele pannud. Kindlasti näeb ja paneb tähele ka tulevikus. Palun andke oma kahtlustest teada telefonil 110. Saame seda infot kasutada delikaatselt. Turvalisus on meie kõigi asi,“ ütles Sinimeri.

Sinimeri märkis, et vara on otstarbekas kindlustada, ruumide uksed sulgeda, lukustada uksed ka öösel kodus olles, kodust lahkudes paluda naabrit, et teie postkasti tühjendataks.

„Samuti ei maksa jätta tähelepanuta, kui majade ümbruses või koridorides on võõraid inimesi, kes käituvad kahtlaselt,“ ütles politseijuht. „Naabruskondadel on otstarbekas liituda naabrivalveüksusteks, korteriühistutel ja kogukondadel hoolitseda ühiselt ka turvalisuse eest. Politsei on siin kõigile abiks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles