Politsei tabas kanavarga kiiresti

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbara Lehtna jutustab oma värskel linnatuuril lugusid Pärnu kriminaalidest.
Barbara Lehtna jutustab oma värskel linnatuuril lugusid Pärnu kriminaalidest. Foto: Urmas Luik

Eelmisest nädalast alates saab suvepealinnas osaleda tuuril “Kriminaalne Pärnu”, kus giidiks olev Barbara Lehtna pajatab nii üksjagu lõbusaid kui hirmsaid lugusid Pärnu elu pahupoolest.

“Olen teinud alates maist kummitustuuri ja oleme siin suvel liikunud kohati päris suurte massidega,” rääkis Lehtna. “Seega tundub, et inimestele pakub huvi teistsugune maailm ja Pärnu pahupool. Sattusin mõningate kuritegusid puudutavate lugude peale, mis tundusid mulle huvitavad. Nii tekkiski mõte panna neist kuritegudest kokku tuur.”

Lehtna lisas, et ta tuhlas lugude korjamiseks üksjagu ajalooraamatutes ja sai lõpuks niimoodi kokku ligemale 30 lugu, millest tunnise tuuri jaoks valis ta välja üheksa-kümme. Lood on eri pikkusega ja mõni ajab naerma, mõni aga toob kananaha ihule. Vanim neist pärineb 1930. aastatest ja kõige uuem on tänavune.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles