Pärnu sadamakapten ennustab pehmet talve

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sadamakapteni talveprognoose on olnud põhjust usaldada, sest sadamale on tähtis ette teada, kunas tulevad tormid või millal on viimane aeg Pärnusse tellida jäämurdja.
Pärnu sadamakapteni talveprognoose on olnud põhjust usaldada, sest sadamale on tähtis ette teada, kunas tulevad tormid või millal on viimane aeg Pärnusse tellida jäämurdja. Foto: Ardi Truija

Pärnu sadamakapteni Riho Printsi kasutuses on Liivi lahe jäätumise vaatlusandmed, mis hõlmavad ligemale kuut aastakümmet. Neist kakskümmend üks aastat on ta töö tõttu ise talvede iseloomu Pärnus jälginud ja talletanud.

“Kui vaadelda talvede perioodilisust läbi aastakümnete, on tänavune talv sinusoidi selles faasis, kus võib ennustada veel üht pehmet talve,” sõnas Prints. “Jõuludeks Pärnus püsivat lumikatet maha ei saja ja paistab, et tänavu võib suusad kappi või keldrisse panna või üldse ostmata jätta.”

Prints meenutas, et viimatine karm talv tabas Eestit ja jäätas korralikult Liivi lahe 2010/11.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles