Suur raha teeb Koidula riigigümnaasiumile väärt koolihoone

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula kooli direktor Rein Eglon ning kooli- ja klassivälise töö organisaator Helve Meerits 1980. aastail viimast koolikella märkival üritusel.
Koidula kooli direktor Rein Eglon ning kooli- ja klassivälise töö organisaator Helve Meerits 1980. aastail viimast koolikella märkival üritusel. Foto: Viktor Perelõgin

Pealt 30 aasta Koidula kooli juhtinud Rein Eglon ei näe põhjust Metsa tänavas varemeks lammutatud koolimaja pärast kurta, sest ta usub, et maja renoveeritakse riigi üheks esinduslikumaks koolihooneks.

„Nad on välja kuulutanud, et sellest tuleb riigi esinduskool, ja selle üle tunnen ma ainult rõõmu,” tõdes aastatel 1980–2011 Koidula gümnaasiumi direktori ametit pidanud Rein Eglon. „Aga ma usun ka, et veel parem kui maja väljanägemine tuleb selle sisseseade – kõik need puutetahvlid ja muu tänapäeva koolile tarvilik –, reaalkoolil peab see kõik olema. Olen kogu aeg öelnud, et rahamehed teevad imesid ja kui raha on, võib teha korraliku asja.”

Ometi on koolihoone praegune väljanägemine pehmelt öeldes ehmatav, Eglon ei oleks elu sees osanud arvata, et uue ehitamine võib alata nii mastaapsest lammutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles