Tulehooletuse hinda makstakse eludega

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuli on Pärnumaal Surju valla pisikeses, sadakonna elanikuga Jaamakülas hävitanud viimaste aastate jooksul mitu eluaset ja elusidki.

Sestap on tee Kilingi-Nõmme päästekomando pealikule Sven Koovitile, kes koos Lääne-Eesti päästekeskuse ametnikega teisipäeva hommikul Jaamakülla kodukülastusi tegema suundus, tuttav. Liigagi tuttav. “Näe, siin seisis üks maja, mis maha põles,” viitas ta võssa kasvanud platsile, kus enne tule laastamistööd kõrgus üks seitsmest metsakombinaadi töölistele ehitatud kahekorruselisest kortermajast.

See läinud sajandi viiekümnendatel ehitatud kortermaja polnud kaugel hoonest, milles puhkenud tulekahjus 2007. aastal jätsid elu seda jaganud mees ja naine. Korterist, mille põrandaid ja seinu katab tahm, imbuvat siiani läbi seinte imal-mõrkjat laibahaisu, mis ei lase unustada, kui laastav ja lõplik võib olla tulekahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles