Politsei pidas kinni kiirust ületanud kaubiku, mis oli maast laeni täis kahtlast kaupa

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud leidsid kiirust ületanud kaubikust suure hulga kahtlasi köögitarbeid.
Politseinikud leidsid kiirust ületanud kaubikust suure hulga kahtlasi köögitarbeid. Foto: Lääne prefektuur

Liikluspolitseinikud peatasid eile Pärnumaal kaubiku, millega sõideti lubamatult kiiresti. Juhi ja auto kontrollimisel äratas politseinike tähelepanu sõidukis olnud kahtlane kaup, mis võeti hoiule.

Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinikud peatasid eile kella 10 paiku Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 161. kilomeetril Häädemeeste vallas kaubiku, millega sõideti lubamatult kiiresti. Eesti liiklusregistris kaubiku Renault Trafic kiiruseks mõõdeti 136 km/h teelõigul, kus suurim lubatud kiirus on 90 km/h. Auto roolis oli Rumeenia kodanik, 1981. aastal sündinud mees.

Politseinike tähelepanu äratas autos olnud kaup. „Meile paarimehega jäi silma, et auto on piltlikult öeldes maast laeni täis köögitarvikuid. Kuna politsei on pidanud viimasel ajal väga palju kokku puutuma Rumeenia kodanikega, kes Eesti eri paikades inimesi tüütavad ja rahu häirivad, otsustasime meest ja tema kaupa täpsemalt kontrollida. Lisatoiminguteks sõitsime mehe ja kaubikuga Pärnu politseijaoskonda,“ kirjeldas Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinik Imre Veber.  

Järelevalve käigus selgus, et osa kauba puhul võib olla tegemist kaubamärgi omaniku ainuõiguse rikkumisega, ja köögitarvikud võeti politseisse hoiule.

Korrakaitseseaduse paragrahvi alusel vormistati vallasasja hoiulevõtmise protokoll ja esemed on hoiul, kuni selgub, kas tegemist on kaubamärgiõiguste rikkumisega. Hoiule võeti 560 komplekti nuge, 100 komplekti köögiriistu ja  24 komplekti potte. Kui sarnaste toodete turuväärtus kokku arvutada, oli koorem üsna hinnaline. Üks selline nugade komplekt maksab ligikaudu 20 eurot, sama turuväärtusega on köögiriistad ja potikomplekt maksab hinnanguliselt 50 eurot. Kokku on kaupa umbes 14 400 euro väärtuses.

Kiirmenetluse otsusega määrati mehele lubatud sõidukiiruse ületamise eest rahatrahv ja  mees sai rendile võetud autoga teekonda jätkata.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnutsi on oluline, et põhitööna liiklusjärelevalvet tegevad politseinikud pööraksid auto kontrollimisel tähelepanu nii juhile kui muule. „Selleks, et ebaseaduslikult riigis olevaid isikuid ja keelatud kaupa avastada, on oluline kontrollida ka teisi autos viibivaid isikuid, aga ka veost,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles