Eesti ehtekunst paistab silma omanäolisusega

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna näitusel osaleb oma töödega ka Eesti metallikunstnike liidu esimees Jaan Pärn, kes on Sindist pärit, võis keskraamatukogus uudistamas näha palju sintlasi.
Kuna näitusel osaleb oma töödega ka Eesti metallikunstnike liidu esimees Jaan Pärn, kes on Sindist pärit, võis keskraamatukogus uudistamas näha palju sintlasi. Foto: Urmas Luik

Eesti metallikunst on kogu maailmas omanäoline, kinnitab Sindist pärit ehtekunstnik Jaan Pärn, kes on pidanud oma ateljeed üle 20 aasta Helsingis ja viimased kaks aastat vedanud Eesti metallikunstnike liidu vankrit.

„Eesti metallikunst ei pea absoluutselt häbenema oma taset ega tõmbama mütsi silmade peale,“ kostab Pärn, kes pidevalt on käinud messidel Euroopas ja vaadanud enda sõnutsi küllalt maailmas ringi, et nõnda väita.

„Ühest küljest päästis Eesti ehte- ja metallikunsti võib-olla see, et olime nõukogude ajal suletud eesriide taha ja püüdsime ise kõike välja mõelda, teadmata, mis läänes sünnib. Ja niimoodi saimegi omanäoliseks,“ rääkis ehtekunstnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles