Tallinna linnapea avas Pärnus Balti keti mälestustahvli

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti keti mälestustahvlit avades kutsus Tallinna meer Edgar Savisaar rahva ette selle autori Tauno Kangro, kes on varem Pärnusse loonud Kihnu Jõnni kuju jahtklubi õues.
Balti keti mälestustahvlit avades kutsus Tallinna meer Edgar Savisaar rahva ette selle autori Tauno Kangro, kes on varem Pärnusse loonud Kihnu Jõnni kuju jahtklubi õues. Foto: Urmas Luik

Eile väisas Pärnut Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes avas Balti keti mälestustahvli. Tahvel avati kunagise Aisa hotelli, nüüdseks kortermajaks ümber ehitatud Aisa 39 seinal.

Balti ketist, kus üksteisele käsi ulatades seisid inimesed rivis Tallinnast Vilniuseni ja mis ühendas 23. augustil 1989 Eesti, Läti ja Leedu rahvuslased riikide taasiseseisvumise nimel, möödus tänavu veerandsada aastat.

Nüüd on see ajaloosündmus kantud UNESCO maailma mälu registrisse, kuhu märgitakse sündmused, mis on muutnud maailma ajalugu paremuse poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles