Juhtkiri: Koalitsiooni lõpp on ligi?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Reformierakondlasest rahandusministri Jürgen Ligi teravavõitu sõnavõttude sihtmärgiks on sattunud nii poliitikuid, ajakirjanikke kui teisi, kelle arvamused poliitikaveteranile vastukarva käivad. Mõnevõrra ootamatult väga suureks paisunud konflikt, mille ühes otsas on Ligi ja teises sotsiaaldemokraadist haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, on Ligi isikuomadusi arvestades midagi sellist, mis juhtunuks varem või hiljem.

Tiitli “sisserändaja poeg roosast erakonnast” peale on Ossinovskil muidugi õigus solvuda, samamoodi ei pruugi ta vastu võtta Ligi vabandust, milles muu seas seisab, et Ossinovski päritolule ei ole Ligil ühtki etteheidet ja ta imetleb haridusministri Eesti-meelsust ja keeleoskust.

Teravalt vaidlemine käib poliitika juurde ja rünnakutega, paraku isiklikegagi, peaksid olema harjunud kõik, kes suures mängus kaasa löönud, kuid Ligi ja Ossinovski kokkupõrge eskaleerus kiiresti Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna konfliktiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles