Taud suurfarmis tuli maha vaikida

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meie maja on ehitatud selle projekti järgi ja järgmine ka, kus on kuur ja laut ühe katuse all,” seletab Järve talu peremees Rein Paal.
“Meie maja on ehitatud selle projekti järgi ja järgmine ka, kus on kuur ja laut ühe katuse all,” seletab Järve talu peremees Rein Paal. Foto: Urmas Luik

Eesti põllumajanduse akadeemia veterinaarteaduskonna diplomiga Rein Paal suunati Tõlla sovhoosi 1967. aastal. Kõrgkooli lõpetamise ja tööleasumise vahele jäi tal sõjaväeteenistus Kaliningradi oblastis.

“Olin seal medpunktis Joodi-Jüri, tabletid läksid ühest purgist teise. Seal olid kodeiin ja kodebriin, köharohud, kergelt nagu narkots, ja poisid olid selle peale väga huvitatud. Köhisid rohkem kui vaja, saigi streptotsiiditabletid asemele pandud, nad võtsid neid väga hea meelega,” muheleb omaaegne sõdurpoiss.

Tõllal ootas pealinnas sündinud ja Mulgimaal elanud noort meest tõsine töö. Sosi ja Mälgandi lüpsilaut ja sigala olid loomi täis, peale selle elanike lehmad, lambad, sead.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles