Hariduskonverentsil soovitati kuulata nii südant kui mõistust

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsil rõhutasid mitmed esinejad isikliku eeskuju tähtsust lapse kasvatamisel. Usaldus ja austus lapse ja vanema suhetes ei teki iseenesest.
Konverentsil rõhutasid mitmed esinejad isikliku eeskuju tähtsust lapse kasvatamisel. Usaldus ja austus lapse ja vanema suhetes ei teki iseenesest. Foto: Jaanus Lensment

Paikuse hariduskonverentsil kuulati spetsialistide ettekandeid, mida ühendas juhtlõngana soov ühest küljest paremini mõista ja suunata lapsi, teisest küljest tõsta vanemate ja õpetajate enesekindlust.

Kuigi ühe esineja, psühholoog Viive Einfeldti sõnade kohaselt on lapsekasvatamine pigem kunst kui teadus, jäi ettekannetest kõrvu häid mõtteid, kuidas kiiresti muutuvas maailmas aidata lapsel turvaliselt üles kasvada.

Kliinilise psühholoogi-psühhoterapeudi Ene Raudla ütlust mööda ei pea parim lapsevanem olema täiuslik – tuleb olla eelkõige inimene. Lapsel tuleb lasta laps olla, kuid jätta selle juures paika lapse turvalisuse jaoks vajalikud piirid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles