Politsei lõpetas Pärnu lasteküla eksjuhi tegevuse uurimise

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sutt.
Priit Sutt. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo lõpetas Pärnu lasteküla kunagise juhataja Priit Suti tegevuse uurimise, osa materjale eraldati väärteomenetluseks, mis on veel pooleli.

Aasta alguses alustas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo Suti tegevuse uurimist omastamist käsitleva paragrahvi alusel. Pärnu linnavalitsus palus politseil uurida väikebussi liisingulepingu enne tähtaega lõpetamist, lauatenniselaua ja lastejalgratta saatust ja muid lastekülas tehtud kulutusi.

Linnavalitsuse peamine etteheide oli, et Sutt lõpetas linnavalitsust teavitamata enne tähtaega lastekülale liisitud Nissan Primastari väikebussi lepingu ja Swedbank Liising müüs selle osaühingule Mõtle Suurelt, mis on registreeritud Suti kodusel aadressil. Linnavalitsus oleks tahtnud ise bussi välja osta, sest pidas selle jääkväärtust turuhinnast väiksemaks.

Sutt leidis, et lasteküla ei saanud bussi välja osta. “Vastav punkt lisati liisingulepingusse ajal, kui olime veel riigiasutus, ja seda põhjusel, et asutused ei läheks mööda riigihankeseadusest ega soetaks varjatud moel endale vanu tootjagarantiideta ja planeerimatute kuludega sõiduvahendeid,” selgitas ta.

Kriminaalmenetluse käigus uuriti, kas linnavalitsuse hallatava asutuse juhataja võis omastada asutuse eelarve raha ja ületada oma volitusi, tekitades asutusele varalist kahju. Kuriteoks kvalifitseeruvaid rikkumisi ei leitud ja menetlus lõpetati osaliselt kriminaalmenetluse aluse puudumise tõttu.

Uurimise ajal kuulati Sutt üle kui tunnistaja, kahtlustust talle ei esitatud. Seetõttu teatas politsei menetluse lõpetamisest üksnes avalduse esitanud linnavalitsusele, mis tunnistas selle kuni aastani 2089 asutusesiseseks kasutamiseks. Sutt sai kriminaalasja lõpetamisest teada juhuslikult, sest ta polnud kahtlustatav ega kannatanu.

Politseiuurimine pole siiski lõppenud, sest osa materjale eraldati väärteomenetluseks. “Mingi Decora tšekk, kus olid värvid ja tapeedirull. Need kõik on juba ammu kasutatud ja mind pole väärteomenetluses üle kuulatud,” rääkis Sutt.

Politsei pressiesindaja Heiko Leesment ütles, et käimasoleva menetluse täpsemate asjaolude kohta politsei infot anda ei saa. Karistusseadustiku paragrahv, millele väärteomenetlus toetub, on varavastane süütegu väheväärtusliku asja või varalise õiguse vastu. Karistus, mis süüdlasele võidakse määrata, on rahatrahv kuni 300 trahviühikut või arest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles